Haberler

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki Rakibi Kopenhag'ı Çıktı! Kopenhag Takımını Tanıyalım!

trabzonspor kopenhag maçı canlı izle,trabzon maçı hangi kanalda,Şampiyonlar Ligi kura çekimi,trabzonspor rakibi uefa ligi,UEFA

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Kopenhag'ı tanıyalım

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda kuralar çekildi. Temsilcimiz Trabzonspor Danimarka ekibi Kopenhag ile eşleşti. Bordo-mavililer ilk karşılaşmasını 16-17 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak. Rövanş karşılaşmaları ise 23-24 Ağustos'ta Trabzon'da oynanacak. Trabzonspor'un rakibi Kopenhag nasıl bir takım. İşte Kopenhag ile ilgili detaylar…


kopenhag team

FC Kopenhag, Danimarka'nın önde gelen futbol kulüplerinden birisidir.


1992 yılında Kıta Avrupası'nın en eski futbol kulübü Kjøbenhavns Boldklub ile Boldklubben 1903 kulüplerinin futbol takımlarını birleştirmesiyle kurulan ekip maçlarını Kopenhag'daki 38,065 kişilik Parken Stadı'nda oynamaktadır.


Kulüp 2019-20 sezonunda UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda İstanbul Başakşehir FK'ı eleyerek tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselmiştir.


SEZONA KÖTÜ BAŞLADILAR


Kopenhag Danimarka Ligi'nde oynadığı 3 karşılaşmada 1 galibiyet 2 mağlubiyet aldı.

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Kopenhag 22 maçta 48 puan topladı.


Kopenhag'ın teknik direktörü 52 yaşındaki Danimarkalı Jess Thorup'tur.


Danimarka temsilcisi bu sezon Denis Vavro ile Lerager'i kadrosuna kattı.

Kopenhag'ın geçtiğimiz sezon en skorer ismi 47 maçta 18 gol atan Pep Biel.


FC Kopenhag'ın kadrosunda bir dönem Türkiye'de forma giyen Khouma Babacar ve Paul Mukairu'da görev alıyor.


Trabzonspor kopenhag maçı tarihi ne zaman,kopenhag maçı tarihi,trabzonspor maçı tarihi

Trabzonspor'un yıldız golcüsü Andreas Cornelius, FC Kopenhag'ın alt yapısında yetişti ve yıllarca takımda görev aldı.


Şampiyonlar Ligi yolunda play-off mücadelesine çıkacak olan Trabzonspor, Danimarka ekibi Kopenhag ile eşleşti.


14 kez şampiyon oldular 14 kez Danimarka Ligi şampiyonluğu bulunan Kopenhag, 8 kez de Danimarka Kupası'nı müzesine götürdü. Kuzey'in bilinen ekiplerinden biri olan Kopenhag'ın güncel piyasa değeri ise 61 milyon euro olarak göze çarpıyor.


Bordo-mavililer ise 121.4 milyon euro değere sahip. Kopenhag'ın en önemli oyuncularından biri sol kanatta oynayan Viktor Claesson, 10 numara pozisyonunda oynayan Pep Biel ve orta saha mevkisinde görev yapan Johanessen. Danimarka ekibi, Mukairu ve Khouma Babacar gibi ülkemizde top koşturan isimleri de kadrosunda barındırıyor.


Bu sezon lige kötü bir başlangıç yapan Kopenhag, 3 maçta sadece 3 puan toplayabildi. Maçlarını 38 bin kapasiteli Parken Stadyumu'nda oynayan Danimarka temsilcisi ülkesinde oldukça tanınan ve taraftara sahip olan bir kulüp durumunda.


Son olarak geçen sezon 22 maçta 14 galibiyet 6 beraberlik 2 mağlubiyet yaşayan Danimarka ekibi, sezonu şampiyon olarak tamamladı. Şansımız tutmuyor öte yandan Türk takımları Avrupa kupalarında bugüne kadar Kopenhag'a üç kez konuk oldu ve bu üç karşılaşmayı da gol atamadan kaybetti.


Sivasspor 0-5 Kopenhag

Başakşehir 0-3 Kopenhag

Galatasaray 0-1 Kopenhag