en düşük memur maaşları

Sözleşmeli Personel Maaşları Ne Kadar Oldu!


Sözleşmeli Personel Maaşları Ne Kadar Oldu!

Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına temmuz zammı yapıldı. Emeklilerin maaşlarında yüzde 42,35, memur maaşlarında ise yüzde 41,67 oranında artış gerçekleşti. Bu artışın maaş dışındaki ödemelere de etkisi oldu. Memur, emekli ve sözleşmeli personelin aldığı pek çok ek ödeme arttı. Huzur hakkı, çocuk yardımı gibi ücretle artarken sözleşmeli personelin sözleşme tavanında da artış oldu. Sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin ücret tavanı 18.258,96 TL olarak belirlendi. İşte zam sonrası artan tüm ödemeler...


Memur, sözleşmeli personel ve emekli maaşlarına zam geldi. Bu çerçevede maaş katsayısındaki artışla birlikte memur ve diğer kamu görevlilerine ödenen bazı ödemelerde 2022 yılı temmuz ayı itibarı ile artış oldu. Hangi ücretler arttı? Artış kimleri etkiliyor? Yeni Şafak'tan Ahmet Ünlü memur ve emekli maaşlarına yapılan artışın ardından en çok merak edilen soruları yanıtladı.


Görevdeki memurlar ocak-temmuz ve temmuz-aralık olmak üzere senede iki kere maaşlarını zamlı alıyor. Zam oranları ise toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor. Üzerine, geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı bir fark oluşursa, bu fark maaş zammına yansıyor.


Emekli olacak memurlara ödenecek yol tazminatı ne kadar oldu? 

375 sayılı KHK’nın 1/D maddesinde, yukarıdaki kapsama girenlere, 13.558 gösterge rakamının aylık katsayı rakamı ile çarpımı sonucunda bulunacak tutar tazminat olarak ödenmesi öngörülmüştür. Ödenecek bu tutardan sadece damga vergisi kesintisi yapılmaktadır.