600 lira doğum yardımı parası

E-devlet Çocuklu ailelere 600 lira doğum yardımı parası veriliyor!

Çocuklu ailelere 600 lira doğum yardımı parası veriliyor! İşte doğum yardımı için başvuru şartları

Doğum yardımı olarak bilinen çocuklu ailelere yardım adı altında 600 TL’ye kadar destek veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde dağıtılan yardımlarda 3 çocuk ön plana çıkıyor. İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için 600 TL olarak belirleniyor. İşte, çocuklu ailelere yardım parası başvurusu…

2015 tarihi ve sonrasında doğum gerçekleştiren Türk vatandaşları ile Mavi Kart sahipli ailelere 3 çocuğa kadar yardım parası veriliyor. Tek seferlik olarak dağıtılan bu yardımlar için başvuru yapmak isteyen aileler detayları yakından inceliyor.

1, 2 ve 3 çocuğu olan ailelere verilen bu doğum yardımları PTT atacılığıyla ihtiyacı olan ailelere dağıtılıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan yardımlarda tek sefer adı altında ilk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü çocuk için 600 TL doğum yardımı gerçekleştiriliyor. Kamu işçileri ise sözleşmeleri gereği kendi kurumlarından aldıkları doğum yardımı tutarı ile bahsedilen tutarlar arasındaki fark ödeniyor.

e devlet 600tl doğum parası

Doğum Yardımı Nasıl Yapılır?

Çocuklu aileler doğum yardımı başvurusu için doğumun gerçekleşmesinin hemen ardından ilgili nüfus müdürlüğünde çocuğun Kimlik Paylaşım Sisteminde (KPS) kayıt işlemi yapılmasının akabinde "Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin" eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanmasının ardından şahsen, iadeli taahhütlü posta veya kargo yoluyla bu işlemlerini tamamlıyor. Başvurular ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine gerçekleştiriliyor.

Yurt dışında yaşayanlar ise başvurularını Büyükelçilik ve Konsolosluklarına yapıyor. Yurtdışında yaşayanların Türkiye'de bulunmaları halinde ise herhangi bir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezine başvurmaları. mümkün olabiliyor.

e devlet doğum yardımı parası

Doğum Yardımı Başvuru Şartları

• Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olmak

• Anne veya babanın ya da her ikisinin Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olması

• 2015 ve sonrası doğum gerçekleştirmek

Çocuklu aileler için doğum yardımı ödemeleri başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde PTT şubelerinden alınabiliyor.

Doğum Yardımı başvurusu, hesaplaması ve ödemesi, anne ve babanın her ikisinin sağ ve Türk vatandaşı/Mavi kartlı olması halinde anne üzerinden yapılmaktadır.