bekçi alımı

Bekçilik sınavı sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak?

bekçi alımları 2022,bekçi sonuçları,bekçi maaşları

Bekçilik sınavı sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak?

Bekçilik sınav sonuçları 17 Temmuz'da gerçekleşen yazılı sınava katılan adaylar tarafından merak konusu oldu. E-devlet bekçilik sınav yeri sorgulama adresi üzerinden sınav giriş belgesi alan adaylar geçtiğimiz günlerde sınava katıldı. Peki, bekçilik sınavı sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak?

Binlerce adayın katılımı ile gerçekleşen bekçilik yazılı sınavına 17 Temmuz'da yapıldı.  Adaylar sınavda sorumlu oldukları alanlardan soruları yanıtladılar. Sınav sürecinin sona ermesiyle birlikte de sonuçlar için geri sayım başladı.

Bekçilik yazılı sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00'da başladı. Ankara, Batman, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Sivas il merkezlerinde gerçekleştirilen yazılı sınavda adaylara 100 soru soruldu ve cevaplamaları için toplam 120 dakika süre verildi.

BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 bekçilik yazılı sınav sonuçları 05 Ağustos 2022 tarihinde www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr ile https://www.pa.edu.tr/ internet adreslerinden yayımlanacak.

BEKÇİLİK SINAVI BARAJI KAÇ?

Yazılı Sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltilecek, her bir soru bir puan sayılacak ve (4) yanlış (1) doğruyu götürecektir.(Puan=((Doğru Sayısı-(Yanlış Sayısı/4)) / Soru Sayısı) x 100) Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Yazılı Sınav “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” konularından oluşacaktır.

Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve üzerinde T.C. kimlik numarası yer alan geçerli kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı, sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Yazılı Sınav aşamasını geçen adaylar içerisinden; Yazılı Sınav puanına göre başarılı adaylar içerisinden en yüksek puandan düşük puana doğru olmak üzere sıralanarak her il için ayrı ayrı belirlenen il kontenjanının 10 (on) katı kadar aday Fiziki Yeterlilik Sınavı aşamasına çağrılacaktır.

Yazılı Sınav tarihleri, sonucu, itiraz ve adayları ilgilendiren diğer iş ve işlemler Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (https://pa.edu.tr) duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta, telefon vb. iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır.

İnternet üzerinden yapılan duyuru tebligat niteliğindedir. 3250 bekçinin alım sınavı 17 Temmuz'da